Meer informatie over meisjesturnen Meer informatie over jazzdance Meer informatie over jongensturnen Meer informatie over meisjesturnen Meer informatie over jazzdance Meer informatie over jongensturnen Meer informatie over meisjesturnen Meer informatie over jazzdance

Nieuws

Geplaats door: maurice
Geplaatst op: 09-05-2013
Zilver! Acrobatisch SVO-team zorgt voor grote verrassing.

Om je succesvol te plaatsen voor de landelijke Finale in Oss met de kans om de beste van Nederland te worden moet je je beste beentje voorzetten. Voor het Acrobatische Gymnasten-team van SVO Schinnen, Meyke Gruijters, Mirthe Huveneers en Myrthe van Oppen
is dat gelukt met een fraaie 2e plaats, bij de dames groep E-junior, in Bergschenhoek (in de buurt van Rotterdam).
Daar werd de enerverende 1e landelijke halve Finale gehouden, nadat je eerst de voorrondes in het district Zuid hebt gehaald.
Als je dan kijkt naar het jonge team van SVO Schinnen dat pas een paar maanden bij elkaar is en dat met spannende dingen geconfronteerd wordt als het meedoen met demo’s (de eigen SVO Sportrevue en de carnavalsmiddag) en spannende wedstrijden (in het eigen district Zuid) dan doe je het geweldig goed als je je ook nog eens weet te plaatsen voor de landelijke Finale, en dat in het eerste jaar dat je aan Acrobatische Gymnastiek doet! Iedereen die erbij betrokken is, heeft er keihard aan gewerkt en als je dan merkt dat je samen kunt groeien door onderaan van zo’n 20 teams op te klimmen naar een zilveren medaille, petje af!
Ook de wetenschap dat dit team geen gelukstreffer is, maar dat er ook nog diverse andere SVO-teams al op de (reserve) deur aan het kloppen zijn, bevestigt de stimulerende aanpak binnen de vereniging en met name die van de trainers van de Acrobatische Gymnastiek. De kennis die door hen opgebouwd is, hebben ze zo weten te vertalen dat dat nu al vruchten afwerpt. Ze weten van aanpakken en wat ze willen bereiken (no nonsens), maar dan wel op een wijze waarbij de sporter voortdurend gestimuleerd moet worden om door te groeien wanneer hij/zij dat wil (positieve coaching). Wanneer een sporter iets niet begrijpt, zoekt de trainer dat vooral bij zichzelf. Hun geloof is dat deze aanpak tot de meest bevredigende resultaten leidt. Vorig seizoen hebben ze dat ook al bewezen: 3 teams die toen meededen met de Nederlandse Finale behaalden alle 3 een medaille!
De SVO-Acrotrein dendert door. Iedereen die mee wil doen …… instappen!


Foto het succesvolle Acro-team in actie.

Deel dit nieuwsbericht

Onze sponsors