Meer informatie over meisjesturnen Meer informatie over jazzdance Meer informatie over jongensturnen Meer informatie over meisjesturnen Meer informatie over jazzdance Meer informatie over jongensturnen Meer informatie over meisjesturnen Meer informatie over jazzdance

Nieuws

Geplaats door: maurice
Geplaatst op: 06-10-2013
Ouder-kind Gym weer terug bij SVO.

 De Ouder-kind Gym wordt gegeven door Maurice Quaedvlieg, die deze lessen van 1997-2001 ook verzorgde (toen zijn eigen kinderen de leeftijd van 2-3 jaar hadden). Maurice is al vanaf 1990 werkzaam in het (speciaal)onderwijs als vakdocent LO en verzorgt al meer dan 25 jaar turnlessen bij SVO.
Iedereen weet dat sporten en bewegen gezond is, maar juist in de leeftijdsperiode van 2 – 6 jaar vindt bij kinderen de grootste ontwikkeling van de motoriek plaats. In deze periode komen verbindingen en vertakkingen van de hersencellen tot stand. De snelheid in geleiding van prikkels van spieren naar hersenen en omgekeerd, neemt toe. Er ontwikkelt zich een verfijnde samenwerking tussen het gezichtszintuig, evenwichtszintuig en de sensoren in de spieren, pezen en gewrichten enerzijds en het zenuwstelsel anderzijds. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid. Het is dan ook belangrijk om hierop in te spelen. Gymnastiek leent zich al uitstekend hiervoor bij 2 en 3 jarigen.
Daarnaast is bewegen voor het jonge kind van groot belang om overgewicht tegen te gaan. Zodra het kind goed kan lopen zijn speelse manieren van bewegen noodzakelijk. Tot slot zijn ook sociale aspecten in deze ouder-kind gymnastiek van belang voor een goede ontwikkeling van je kind.
In oktober kunnen ouders en kinderen de lessen gratis volgen: samen ontdekken hoeveel plezier dit geeft.

Deel dit nieuwsbericht

Onze sponsors