Meer informatie over meisjesturnen Meer informatie over jazzdance Meer informatie over jongensturnen Meer informatie over meisjesturnen Meer informatie over jazzdance Meer informatie over jongensturnen Meer informatie over meisjesturnen Meer informatie over jazzdance

Nieuws

Geplaats door: maurice
Geplaatst op: 21-01-2014
Meisjes selectie goed van start

In het weekend van 11 en 12 januari was het alweer tijd voor de 2e voorwedstrijd van de meisjesselectie van SVO. Na een succesvol weekend met mooi turnwerk in december in zowel Helden als Eindhoven, was het dit keer weer zo dat het trainersteam zich op mocht splitsen om gelijktijdig in Brunssum en Breda aanwezig te zijn. Via whatsapp en social media is het gelukkig mogelijk om onze turnsters op afstand toch een beetje te kunnen volgen! 
Zaterdag was Tessa Hagedoren degene die de spits mocht afbijten in jeugd 5e divisie. Ze turnde een mooie wedstrijd met vooral zeer goede sprongpunten en mocht uiteindelijk een 25e plek noteren. Vervolgens waren Evy Sodermans en Lynn Hanckmann in Brunssum aan de beurt voor hun allereerste wedstrijd. In de categorie Instap D2 lieten ze mooi turnwerk zien en behaalden ze een 39e en 42e plek. Erg knap gedaan en Evy plaatste zich zelfs voor de halve finale van het Limburgs Kampioenschap. Nog voor deze uitslag bekend was, werd er door Kelsey Cornelius begonnen aan haar 2e voorwedstrijd bij de Junioren 2e divisie in Breda. Er werd samen met Brabant geturnd en overall behaalde Kelsey een verdienstelijke 11e plaats. Op brug mocht ze zelfs het hoogste punt van allemaal noteren. Van de Limburgse turnsters werd ze 3e, waarmee ze zich wist te plaatsen voor de 1/4 finale van het NK en voor het LK. In de laatste wedstrijd van de dag waren Asaya vd Locht en Evi van Berkel aan de beurt. Omdat ze in Limburg de enige twee turnsters binnen Jeugd N3 zijn, turnden ze samen met alle turnsters van district Zuid. Ging het in december soms nog wat moeizaam, lieten ze nu met knap turnwerk zien in dit niveau meer dan thuis te horen. Met een 8e plek voor Asaya en een 4e voor Evi lieten ze het grootste deel van de turnsters achter zich. Ze wisten zich zowel te plaatsen voor het LK, als de NK. Nog geen 12u later was het alweer tijd voor de volgende wedstrijd, in Breda turnden Diana Hagedoren en Imke Gort hun 2e plaatsingswedstrijd in Pupil 1 N2. Ook zij turnden samen met alle turnsters van Brabant en zuid-west Nederland. In een sterk bezet deelnemersveld van maar liefst 47 turnsters wist Diana een goede 18e plek te bemachtigen en Imke zelfs een 10e plek. Diana werd 7e van de Limburgse turnsters en Imke 3e, waarmee ze zich allebei plaatsten voor het LK. Ook Diana en Imke plaatsen zich voor de voorronde van de NK. Al met al knappe prestaties van alle meisjes, met een heel trots trainersteam! Waarbij ook nog even vermeld mag worden dat een van die trainers, Ellen Pappers, 2e wist te worden bij de senioren 6e divisie. Een mooi voorbeeld dat de turnkriebels nooit uit je bloed gaan als je er eenmaal mee in aanraking bent gekomen! Op naar 1 februari voor de 2e plaatsingswedstrijd voor de 3e divisie en 2 februari voor de toestelfinales 4e en 5e divisie in Roermond. Meiden, heel veel succes!!

Deel dit nieuwsbericht

Onze sponsors