Meer informatie over meisjesturnen Meer informatie over jazzdance Meer informatie over jongensturnen Meer informatie over meisjesturnen Meer informatie over jazzdance Meer informatie over jongensturnen Meer informatie over meisjesturnen Meer informatie over jazzdance

Nieuws

Geplaats door: maurice
Geplaatst op: 05-08-2012
De magie van de Olympische Spelen

Maurice Quaedvlieg is voor de 2e keer present bij dit 4-jaarlijks sportfeest.
"Hoewel Beijing in 2008 voor mij meer "mysterisch" en spannend was dan Londen, ervaar ik ook nu weer de magie van de Olympische Spelen".
Het indrukwekkende geheel van het Olympisch park, met de diverse grote stadionnen, die na het vogelnest in Beijing, ook hier weer architectonische hoogstandjes zijn, met hier de "Orbit" als bijzonderheid.

De mensenmassa, de organisatie om dit in goede banen te leiden, het feit dat de "whole world is watching" en natuurlijk de diverse sporten. Na het bezoek aan de kwalificatie turnwedstrijd van Epke, werd ook het (tijdelijke) stadion voor 15.000 mensen op de historische gronden van het Horse Guards Parade bezocht: beachvolleybal en hier zagen we het mannenteam Nummerdor/Schuil winnen van een Duits team (altijd leuk) en het damesteam, Meppelink/van Gestel hun tweede wedstrijd van Australië winnen. Net als in Beijing is beachvolleybal top amusement/entertainment en veel respect voor de sportieve acties in het zand. Nog meer (sport)sensatie was tijdens de 2e wedstrijd basketbal in de Basketball Arena, met 12.000 toeschouwers. "Hier zagen we Brazilië 6 seconden voor het einde hun voorsprong van 2 punten verliezen door een 3 punter van het Russisch team!

Wat natuurlijk ook niet gemist mag worden is een bezoek aan het Holland Heineken House. En hoewel er in Londen ook betaald moet worden om binnen te komen, is het wel de moeite waard: zeker als er spoters gehuldigd worden (Marianne Vos en Edith Bosch) dan lijkt het op een ornaje carnavalsfeest. It's amazing".

Deel dit nieuwsbericht

Onze sponsors